Pissebedden als huisdier.

Allergie. Pissebed

Pissebedden mogen dan niet de meest voor de hand liggende huisdieren zijn, ze zijn eenvoudig te houden en niet duur in onderhoud, een leuk alternatief als er huisgenoten zijn met een allergie voor harige huisdieren.
Wat is allergie?

Margarinekuipje of broodtrommel.

Pissebedden kunnen voor niet al te lange tijd gehouden worden in betrekkelijk kleine bakjes, bv. margarinekuipje of broodtrommel, maar voor een langer verblijf is een grotere bak toch aan te bevelen.

Aquarium.

Een (oud) aquarium is ideaal, pissebedden kunnen niet tegen gladde wanden opklimmen, dus geen risico van ontsnappen, in een beetje aquarium kunnen een groot aantal pissebedden leven.

Indeling.

Leg een laag compost van circa tien centimeter, zodat de pissebedden kunnen graven, in de bak. Doe er een laagje losse bladeren bovenop, maak het af met wat stukjes hout, schors en stenen. Als er ruimte is mogen er ook nog terracotte potten bij. De inhoud van de bak moet vochtig (maar niet nat) gehouden worden, dit kan eenvoudig met een huishoudplantenspuit.

Voedsel.

Pissebedden eten allerlei soorten fruit en groente(schillen). Ze lusten graag aardappel, wortel, tomaat, pompoen en paddestoel.

Bestuderen.

Het is interessant de diertjes te bestuderen, in het begin zullen ze zich verstoppen, maar langzamerhand gaan ze wennen aan kijkers. Ze kunnen voor langere tijd alleen gelaten worden (geen vakantie oppas nodig), ze blaffen niet en krabben ook niet aan de meubels...

trefwoorden: soorten, fruit, groente, allerlei, voedsel, potten, schillen